Vi si'r mange tak til Jørgen for de fine ord ;-)

Forårskoncert maj 2009

FLOT BRAS (BRASS) MUSIK I MØRDRUP KIRKE

Har et orkester en erfaren og inspirerende instruktør/dirigent og en ildsjæl af en formand(inde), som er opsøgende og skaber et godt socialt netværk, ja så kommer de gode hjemmeøvende musikere, og god musik opstår.

Dette kom tydeligt til udtryk ved tirsdagens aftenkoncert i Mørdrup kirke ved Espergærde Centret (hvorfor forskellige bynavne?), hvor mange var mødt op til en god times koncert under direktion af Ib Jespersen, som samtidig annoncerede numrene på en uddybende og humørfyldt måde.

Et Brass band (kun messinginstrumenter og slagtøj) har normalt en størrelse på ca. 30 musikere, men Kronborg Brass Band stillede op med kun 19 blæsere og 2 i slagværket.

Ud af de 19 var der 9 ”unge damer”, hvoraf flere har lært at ”blæse” i Helsingør Pigegarde, og disse levede spillemæssigt op til orkestrets valg af svære klassiske numre, og dette oplevede vi bl.a. i Stina Scheels flotte solo i ”The Mission” af E. Morricone.

De 21 musikere kom godt fra de 8 svære klassiske numre af bl.a. R. Wagner, G. Puccinio og E.Grieg for at nævne nogle af klassikerne.

Mørdrup kirke er lys og venlig at sidde i og at nyde sådan en god koncert i, hvor musikerne samtidig får foræret en flot akustik, som får det hele til at lyde som om de var 30.

Andre af byens orkestre finder også vej til Mørdrup kirke, hvor man altid er velkommen til at afholde jule-nytårskoncert, eller som Kronborg Brass, sommerkoncert.

Orkesteret måtte selvfølgelig give et ekstranummer, og det var den kendte march Blaze Away af Abe Holzmann.

Orkesteret har kvaliteterne til at gå til konkurrence med andre Brass bands her i landet og vil måske på et tidspunkt kunne opnå en placering i 1. division (superliga findes ikke), såfremt man forhåbentlig kan fastholde og ydermere få tilgang af nye yngre musikere.

J. Hovgaard

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.02 | 10:49

Det drejer sig om, at jeg er ved at registrere alt om det gamle Værftsorkester, og spørger om nogen ved noget eller har materialer liggende.Tlf. 28599055. Tak

...
11.02 | 14:44

Kære Helle, Vi forstår ikke din henvendelse, vil du skrive igen, måske lidt mere uddybende?? Tak, venlig hilsen Kronborg Brass

...
11.02 | 12:03

Nå, min mail angående Værftsorkestret blev afsendt før jeg var helt færdig. Men jeg ville skrive, at enhver henvendelse er vigtig og vil bleve modtaget med tak.

...
16.12 | 09:43

det er sejt

...
Du kan lide denne side